Hihetetlen! A légitársaság miatt kihagyja a Zengő Motorsport a pénteki tesztet

Annyit csúszott/késett a járat, hogy nem érnek oda időben

fedo.jpgVicc az egész. Utoljára ehhez hasonló gondról 2007-ben hallottam (akkor is csak utólag), hogy Talmácsi Gábor és Lukas Pesek motorversenyzők vízumai nem voltak rendesen intézve, így nem engedték be őket az országba (Katar), hanem a repülőtéren kellett egy napot tölteniük, mert a rendszerbe valami hiba csúszott. Akkor komoly gond nem lett belőle, 1 nappal később érkeztek meg, így a téli tesztre való fölkészülés kicsit nehezebb volt, mert az 1.nap értelemszerűen nem voltak csúcsformában, de nem volt jelentős következménye aztán. Sőt, a 2.napon már ők ketten voltak a leggyorsabbak. :)

Ennyit a múltról. Most, 2014.július 31-én Michelisz Norbinak és csapatának nem azzal kell küzdeniük, hogy az autó nem olyan jó, mint a Citroenek, hanem hogy nem tudnak kiutazni a helyszínre időben. Nem tudom Sonomát milyen okból törölték, de a végén elhiszem, hogy tényleg nem tudnának mindent eljuttatni oda időben, ha a repülővel történő utazást (Európából Dél-Amerikába) nem lehet 2 nap alatt lebonyolítani. Ennyi vihar nincs, Izlandon sem tört ki vulkán, gyakorlatilag semmi se történt, csak a légitársaság.... No comment, inkább olvassátok el a Juni György írását erről.

És akkor Juni György írása a Zengő Motorsport honlapjáról. Köszönjük, hogy ennyire részletesen tájékoztattok minket!

Ez most már biztos. Norbiék még csak Rómában vannak. Két nap alatt vitte el őket idáig a Lufthansa. Jól hallod, a Lufthansa! Pedig a nagy legendák másról szólnak.... Na, azok a legendák most foszlottak porrá.  A rosszhír, hogy ezzel buktunk egy tesztet és még egy nagyon fontos dolgot, az átállást. Nem akarok károgni, de ez a szívás, ami már Ferihegyen elkezdődött, alighanem megpecsételte a hétvégét.

De, hát mi történt?
 
Kedden indultak, de már Budapestről is órákkal később startolt a németek gépsárkánya. Frankfurtban kiderült, hogy óriási viharzónába került a térség, beázott, leégett, tönkrement valami, ami mindegy is, hogy mi. Megbénult az irányítás, se kép, se hang! Néhány ezren álltak nemcsak a pultokat verve, új jegyekre várva.
 
Hol volt az éjszaka?
 
A reptér harminc kilométeres körzetében. Addigra csak akkor indult el veled a taxis, ha volt foglalásod, full teltház mindenhol a balhé miatt. Kicsit messzebb, de szerencsére volt szoba.
 
Tegnap miért nem utaztak tovább?
 
Tovább utaztak, hohóó, hát, most jön az aranyos rész! Tegnap délután még előbb elrepítették őket Münchenbe, utána, Rómába. És amikor Rómában, már a reptéren mentek a Jumbo felé, közölték velük, hogy egy órával az indulás előtt nem voltak itt, eladták a jegyeiket! Mi vaaaaan? Hát, babám, te adtál a saját gépetekre jegyet és úgy adtad, hogy tudtad, hogy nem lehet vele elérni a csatlakozást!?
 
Ahhh, ne máááá!
 
De, de, de és de! Minden szó szerint értendő és így igaz. Újabb idegroncs este, ezúttal Rómában.
 
És ma? Ma tudnak menni?
 
Délelőtt még úgy volt, hogy nem, mert tele van a Lufthansa járata, ráadásul, először csak Rióba tudják vinni őket, és csak utána Buenos Airesbe, és utána még egy belföldi járat és még utána egy óra buszozás! Kedden este indultak, várható érkezés végül holnap kora délután... Szép nem? A világ egyik legnagyobb légitársasága. Bravó Lufthansa!
Hiszitek? Én először komolyan nem hittem! Azt gondoltam, hogy a tavalyi 40 órás úttal viccelődnek Zoliék! És tessék, lehet ezt még hosszabban is előadni, csak az a baj, hogy nekünk itt kárunk keletkezett. Nyilván itt ennek a sztorinak nincs vége, de, most itt hiába fújjuk fel magunkat, hogy be kell őket perelni azonnal, ha most az ő kezükben vagyunk. Annyi esély van most ezt a csatát megnyerni a reptereken, mint egy csattogós lepkével Yoda ellen....
Csak érjenek már oda, mert olyan idegállapotban vannak most a fiúk, hogy hárman simán eldöntenének egy polgárháborút bárhol a világon.
 
A hétvége programja – magyar idő szerint:
 
Augusztus 1., péntek:
17:00 – 17:30 Teszt
 
Augusztus 2., szombat
13:45 - 14:15 Szabadedzés 1.
16:00 – 16:30 Szabadedzés 2.
20:00 – 21:00  Időmérő, Eurosport ÉLŐ
 
Augusztus 3., vasárnap
19:00 – 20:00         Futam 1. (13 kör) Eurosport ÉLŐ
21:00 – 22:00         Futam 2. (13 kör) Eurosport ÉLŐ,
A  Duna TV 21:25 - 22:45 között adja le a két futamot, a másodikat élőben.
Hozzáteszem, akik a facebookon olvasták, elég tartalmas és sokatmondó hozzászólások érkeztek erre. Coronel fotójáról nem is beszélve: